home

Welkom

Stelt u zich eens voor: U loopt op een zonnige zomernamiddag over de Oude Gracht. Plotseling hoort u flarden muziek, klokgeluiden, een carillon en daar doorheen het onmiskenbare geluid van paard en wagen… De geluiden lijken van beneden te komen; nieuwsgierig geworden werpt u een blik naar onder en u ziet een groep musici, een scherm waarop beelden van het Museumkwartier van vroeger en nu elkaar afwisselen, u hoort een stem nostalgische teksten spreken en zingen…

Bernadette van Beurten, ideeënkunstenaar & improviserend muzikant, werkte al langer aan een idee om composities te schrijven die beelden en geluiden op zouden roepen uit haar jeugd. De stichting Tritonus gaf haar de opdracht dit idee uit te werken. In 8 composities en improvisaties worden geluiden van de Dom, de Nicolaaskerk, maar ook van de schillenboer van vroeger, spelende kinderen, kortom een heel scala aan omgevingsgeluiden geïntegreerd in de muziek. Beelden en stemmen uit heden en verleden vullen de muziek aan.

grachtVormgever Robbert Slotman verzamelde samen met Bernadette van Beurten het visuele materiaal. Het resultaat van dit inspirerende project (ook de gemeente Utrecht zag er wat in en sponsorde het!) is in juni en september van dit jaar op het SJUjazzpodium en op drie locaties in het Museumkwartier te horen en te zien.

Iedereen die zich verbonden voelt met dit prachtige stukje Utrecht, met een avontuurlijk samengaan van improvisatiemuziek en audio-visuele media zal gespannen uitkijken naar de uitvoering van dit project.

© Stichting Tritonus 2005/2006.